Werken aan m’n innerlijke criticus

In een gesprek met Laurence ontdekten we samen dat ik te vaak ontevreden ben over de dingen die ik doe of maak. Ik ben heel kritisch over m’n eigen werk. Elke foto die ik heb gemaakt is na een dag alweer slecht en ik zie alleen maar fouten en dingen die ik beter had kunnen doen/op had moeten letten. M’n tekeningen zijn meteen na afwerken monsters en wanneer ik m’n blog nalees walg ik van de vreselijk zinsbouw en belachelijke woorden (om nog te zwijgen over de tientallen schrijf- en typfouten). Het hebben van een blog was reeds een grote stap om mij kwetsbaar op te stellen en met de wereld te delen wat ik graag doe, ook al vind ik het niet goed. De blog houd ik al jaren onder de radar (ik geef bijna niemand de link, zelfs niet wanneer ze er om vragen). Ik moest dringend eens verandering brengen in dat verbergen, zeker in tijden waarin men meer deelt dan ooit (virtueel dan toch). Zo postte ik onlangs een link naar een bericht op m’n Facebookpagina en zette ik het webadres zichtbaar op m’n profiel. Ik ging nog een stap verder en heb zelfs visitekaartjes gemaakt met de link en m’n e-mailadres op (want ik hou van mailtjes!). Ik ben er nu nog steeds wat onwennig over en weet niet of ik er ooit eentje zal uitdelen, maar ik heb ze toch al liggen.

IMG_6703beter.jpg

Liefs, Laura

Advertenties

Afspeellijstje oktober

Barns Courtney – Glitter & Gold

Clairy Browne & The Bangin’ Rackettes – I’ll Be Fine

Celia Krull – My Life Is Going On

Florence + The Machine (ALBUM) High As Hope

Still Corners – The Trip

Flora Cash – You’re Somebody Else

Cigarettes After Sex – Crush

Still Corners – Black Lagoon

I Will, I Swear – Long Days

Balthazar – Fever

Liefs, Laura

Een dag vol verrassingen met mevrouw Bommetje

Op een prachtige herfstzondag besloten Jana en ik een dag met elkaar op te trekken, gevuld met uiteenlopende activiteiten. We startten de dag met een dansworkshop ten voordele van Rodeneuzendag. ’s Middags aten we mama’s heerlijke cannelloni gevolgd door een bezoek aan Boek en Boef, een boekenverkoop ten voordele van weeshuis Saranalaya. Onze toer werd verder gezet met een bezoek aan Heidi voor Buren Bij Kunstenaars, om haar handletterwerk te bezichtigen. Ze handletterde een klein schriftje voor me met mijn naam op, nu nog bedenken wat ik met het schriftje zal doen! We sloten onze geslaagde vriendinnendag af met een wandeling door het bos, een korte fotosessie en een warme chocolademelk met een pannenkoek. Het geluk kon niet op want we vonden een eenzaam briefje van €10. Wat een heerlijke herfstdag! Waren alle zondagen maar als deze. Bedankt Jana voor de geweldige dag, ik zeg volmondig: ‘ja’ tegen meer random dates!

*klik op de foto om deze in’t groot te bekijken*

Liefs, Laura

Kliederschrift update

Bij deze deel ik weer enkele probeersels uit m’n kliederschriftje! Ik moet eens nadenken wat ik met de lege pagina zal doen naast elke tekening. Misschien iets kleven in hetzelfde thema/kleurenpalet, of een bijpassende tekst. Suggesties zijn welkom!

Liefs, Laura

Liefs van Heidi

Deze morgen werd Heidi’s dichtbundel officieel voorgesteld met een tentoonstelling, voordracht en lied! Ze vroeg me om foto’s te maken van haar kunstwerken en de voordracht. Als bedanking verraste ze me met een gigantische mand vol schrijfspullen! Een betere motivator om vaker te schrijven en te handletteren kan ik me niet bedenken. Mijn vingers kriebelen al om aan de slag te gaan, duizendmaal dank Heidi!IMG_6519beterIMG_20180913_0001[2978].jpgHeidi’s tentoonstelling is nog de hele maand oktober te bezichtigen in de bibliotheek van Torhout. Ze maakte kunstwerken van haar gedichten om het gevoel die ze toen had nog meer te benadrukken en hopelijk zo ook mensen warm te maken voor haar gedichten. Naast een talent voor schrijven bezit ze ook veel plastische talenten zoals handletteren, tekenen en schilden. Allen daarheen dus!

Om op de hoogte te blijven van alle nieuws rond haar boek en tentoonstelling kun je haar blog bezoeken: Beeld van een vrouw.

Liefs, Laura