Feestdagen

Bij mijn vriend thuis was ook een lootje trek. Mijn vriend had mij getrokken en ik kreeg het hilarische Niet Nu Laura boek cadeau en een hele stapel dozen van Sostrene Grene.

Van mijn metekindje Miel kreeg ik onderzetters met foto’s van hem, geometrische betonnen decoratiestukken (beide gemaakt door mijn nicht) en een blocnote.

Bij mijn vrienden vierden we pas laat nieuwjaar (wegens examens). Daar had opnieuw Wouter mij als lootje getrokken. Hij trakteerde mij op het magazine: ‘Kopstoot’ van Eva Mouton!

Liefs, Laura

Advertenties

Meubels opfrissen

Na ruim twintig jaar leek het me wel tijd voor een nieuw kleurtje op m’n meubels. Het donkerblauw van m’n kinderkamermeubels past niet meer bij me en de handvaatjes waren gedateerd. Toen ik bij Flying Tiger leuke deurknopjes zag liggen kocht ik meteen een voorraad om ze allemaal te vervangen. Ik liet verf maken in de kleuren van de deurknopjes en voilĂ , zie hier het resultaat!

Zo zag het er vroeger uit (foto’s dateren van 2014, help wat een rommeltje!).

Zo zien de meubels er nu uit!

Liefs, Laura

Laatste verjaardag tussen de schoolboeken

Op 5 januari werd ik 23. Het getal schrok me wel af, ik lijk een drempel te hebben overschreden en dat voel ik niet alleen aan het nieuwe cijfer in mijn leeftijd. Om mij heen gaan mensen samenwonen en ik moet beslissingen maken over de dichte toekomst (waar ga ik werken, wat wil ik als job doen, waar zal ik wonen, hoe zal ik wonen, met wie zal ik wonen?). Het zijn allemaal spannende veranderingen die een groot deel van mijn leven zullen bepalen (het grootste deel van de tijd zal ik aan het werken zijn en ergens wonen). Gelukkig heb ik nog even tijd om zorgeloos te genieten van het semi kotleven met mijn zus en het volgen van lessen in mijn laatste jaar.

Op mijn verjaardag (die vooral in het teken stond van leren voor aankomende examens) werd ik verwend met mooie kaarten en onverwacht lekkers. Chiara bracht me een bezoekje met schattige minicakejes en mama had taart voorzien (een heerlijke fruittaart met pudding en bladerdeeg, lekker nostalgisch, ik had nog net geen marsepeinen naam). ’s Avonds gingen we gaan eten in De Baron en at ik de beste kroketten. Toen ik de volgende dag terug naar kot ging stond een Lushverwenpakket klaar voor me. Daarin zat de Butter Bear, Star Light Star Bright en Candy Cane. Bovendien kreeg ik ook nog een Candy Mountain Yule Log.

Deck The Halls | -Bath Gifts, -Christmas Gift Sets, Gifts ...
Deck The Halls van Lush
Candy Mountein Yule Log van Lush

Na een week kot bleek thuis een grote bestelling aangekomen te zijn. Mama en Justine hadden via Vente Exclusive een grote bestelling aan PiP Studio producten, die waren namelijk aan de helft van de prijs. Ik kreeg zes kopjes en plaatjes van de Royal collectie en een prachtige roze vaas met gouden libel.

Van de vriend van mijn zus kreeg ik het boek van mijn favoriete serie van afgelopen jaar: Het Verhaal van de Dienstmaagd van Margaret Atwood. Heel benieuwd of het niveau van het boek kan tippen aan dat van de geprezen serie. Weetje: er komt een derde seizoen!

Metekindje Miel gaf me een hele stapel prachtige roze keukenhanddoeken van PiP Studio.

Liefs, Laura

Geweldige kerstcadeaus

Afgelopen dagen werd ik verwend met de allerbeste cadeaus! Van mijn lieve vriendin Jana kreeg ik een zak snoep, ten voordele van een goed doel voor m’n aankomende verjaardag. Van Wouters mama kregen we een cadeaupakket met daarin chocoladesterren, een bon voor een “Zoete Zonde”, een grote fles Kwak voor Wouter en een flesje wijn (met een vogel op!) voor mij, een Bolcadeaubon voor Wouter en voor elk van ons een boekenlegger met onze naam op en een gesigneerd boek van Marc De Bel gesitueerd in Kruisem. De gemeente van Marc De Bel (Kruishoutem) fusioneert vanaf 1 januari samen met gemeente Zingem tot de nieuwe gemeente: Kruisem, de plaats waar tal van avonturen van de hand van Marc De Bel plaatsvinden.

Kerstcadeaus van de allerliefste schoonmama

Bij het lootjestrekken thuis kreeg ik van mijn schoonbroer de prachtige agenda van Flow! Perfect op tijd om het nieuwe jaar in te plannen.

Flow agenda gekregen van m’n schoonbroer

Welke leuke cadeaus kreeg jij? Of kreeg je echte missers waarbij je je beste tandpastasmile moest opzetten?

Liefs, Laura

Werken aan m’n innerlijke criticus

In een gesprek met Laurence ontdekten we samen dat ik te vaak ontevreden ben over de dingen die ik doe of maak. Ik ben heel kritisch over m’n eigen werk. Elke foto die ik heb gemaakt is na een dag alweer slecht en ik zie alleen maar fouten en dingen die ik beter had kunnen doen/op had moeten letten. M’n tekeningen zijn meteen na afwerken monsters en wanneer ik m’n blog nalees walg ik van de vreselijk zinsbouw en belachelijke woorden (om nog te zwijgen over de tientallen schrijf- en typfouten). Het hebben van een blog was reeds een grote stap om mij kwetsbaar op te stellen en met de wereld te delen wat ik graag doe, ook al vind ik het niet goed. De blog houd ik al jaren onder de radar (ik geef bijna niemand de link, zelfs niet wanneer ze er om vragen). Ik moest dringend eens verandering brengen in dat verbergen, zeker in tijden waarin men meer deelt dan ooit (virtueel dan toch). Zo postte ik onlangs een link naar een bericht op m’n Facebookpagina en zette ik het webadres zichtbaar op m’n profiel. Ik ging nog een stap verder en heb zelfs visitekaartjes gemaakt met de link en m’n e-mailadres op (want ik hou van mailtjes!). Ik ben er nu nog steeds wat onwennig over en weet niet of ik er ooit eentje zal uitdelen, maar ik heb ze toch al liggen.

IMG_6703beter.jpg

Liefs, Laura